زمان شارژ کپسول آتشنشانی بیوورسال

زمان شارژ کپسول آتشنشانی بیوورسال

دانستن بهترین زمان برای شارژ کپسول بیوورسال نکته‌ مهمی است که به شما کمک می‌کند همیشه برای مقابله با حادثه کاملاً آماده باشید. متأسفانه در بسیاری از موارد، کپسول‌های آتشنشانی به دلیل عدم شارژ به‌موقع آمادگی خود را از دست می‌دهند و افراد وقتی متوجه این موضوع می‌شوند که می‌خواهند از آن‌ها برای خاموش کردن آتش به وجود آمده استفاده کنند.

باید توجه داشت که حتی اگر هیچ استفاده‌ای از کپسول آتشنشانی نکرده باشید، بازهم لازم است که آن را سر موقع شارژ کرده و مطمئن شوید که توان لازم برای پاشش مواد درون کپسول را دارد. در این مطلب ضمن توضیح زمان مناسب برای شارژ مجدد کپسول بیوورسال،‌ نکاتی را در خصوص نحوه شارژ کپسول آتشنشانی به‌طورکلی مرور خواهیم کرد.

بهترین زمان شارژ کپسول بیوورسال هرچند وقت یک بار است؟

در طراحی و تولید کپسول‌ آتش نشانی بیوورسال از آخرین تکنولوژی‌ها درزمینه ترکیب و تولید مواد اطفاء حریق و همچنین ساخت بدنه فلزی کپسول استفاده‌شده است. درنتیجه این کپسول‌ها مزایای فراوانی نسبت به کپسول‌های نسل قبل دارند و یکی از آن‌ها، بهینه بودن زمان شارژ کپسول‌های بیوورسال است.

درحالی‌که کپسول‌های نسبتاً قدیمی باید حتماً هر یک سال یک‌بار شارژ شوند تا همیشه آماده‌به‌کار باشند، کپسول‌های بیوورسال می‌توانند با هر بار شارژ، حداقل تا سه سال بدون نیاز به شارژ مجدد کیفیت خود را حفظ کنند.

دلیل این امر استفاده از مواد باکیفیت و مرغوب در انواع کپسول‌های بیوورسال است که برای مقابله باهمه کلاس‌های آتش سوزی اعم از A، B، C، D و K کاربرد دارند.

همچنین در ساخت بدنه کپسول‌های بیوورسال از موادی استفاده‌شده است که مقاومت کپسول در برابر عوامل محیطی مثل خوردگی فلز را افزایش دهند تا طول عمر مفید کپسول افزایش پیدا کند؛ بنابراین توضیحات می‌شود گفت که کپسول‌های بیوورسال علاوه بر تمام مزایای فنی که دارند، از جنبه اقتصادی نیز یک گزینه کاملاً ایده آل محسوب می‌شوند.

چراکه هم لازم نیست هرساله هزینه شارژ مجدد آن‌ها را پرداخت کنید و هم به لطف استفاده از آلیاژهای باکیفیت در ساخت بدنه، برای سالیان سال می‌توانید از یک کپسول آتشنشانی بیوورسال برای خانه یا محیط کار خود استفاده کنید.

نحوه شارژ کپسول آتشنشانی

شارژ دوباره کپسول آتشنشانی نیاز به ابزار تخصصی و دانش لازم دارد. به همین دلیل اکیداً توصیه می‌شود که برای شارژ دوباره کپسول آتشنشانی خود، حتماً از مراکز معتبر و قابل‌اعتماد درزمینهٔ ارائه خدمات ایمنی استفاده کنید.

«نحوه شارژ کپسول آتشنشانی بستگی به نوع کپسول دارد. کپسول‌های مختلف برای مقابله باکلاس‌های متفاوت آتشنشانی طراحی شده‌اند.»

این یعنی کپسولی که برای کلاس A آتشسوزی است، کاربردش خاموش کردن آتش ناشی از مواد خشک مثل چوب و پلاستیک است. درحالی‌که کپسول‌های کلاس K برای خاموش کردن آتش ناشی از روغن‌های آشپزی به کار می‌روند. درنتیجه موادی که در این کپسول‌ها قرار دارد به‌کلی باهم متفاوت است و هنگام پر کردن مجدد کپسول باید از مواد مربوط به کلاس کپسول استفاده شود.

به‌طورکلی انواع مختلف کپسول‌های آتشنشانی ازجمله کپسول‌های آتشنشانی بیوورسال از یک یا ترکیب چند مورد از موارد زیر پر می‌شوند:

  • مواد شیمیایی خشک ABC
  • کربن دی اکسید
  • مواد شیمیایی‌تر
  • آب
  • کف یا فوم
  • عامل پاکیزگی یا هالوژن

نحوه شارژ کپسول آتشنشانی به این شکل است که با توجه به کلاس کپسول، از مواد مربوطه برای شارژ مجدد استفاده می‌شود و فشار کپسول نیز تنظیم می‌گردد.

از کجا بفهمیم که کپسول آتشنشانی نیاز به شارژ مجدد دارد؟

بدیهی است که یکی از مواقع نیاز به شارژ مجدد کپسول، بلافاصله بعد از استفاده از آن است. وقتی‌که از کپسول استفاده می‌کنید،‌ علاوه برخالی شدن مواد آن، فشار کپسول نیز تغییر می‌کند و باید مجدداً تنظیم شود. به‌عنوان یک قانون کلی برای همه کپسول‌های آتشنشانی ازجمله کپسول‌های بیوورسال، هر بار یکی از چهار حالت زیر رخ دهد، یعنی زمان شارژ کپسول آتشنشانی فرارسیده است:

·       بلافاصله بعد از هر بار استفاده

همه کپسول‌های آتشنشانی بعد از هر بار استفاده باید فوراً شارژ و تنظیم شوند. حتی اگر فقط درصد کوچکی از محتوای کپسول را استفاده کرده باشید، بازهم باید برای سرویس مجدد کپسول اقدام کنید تا مطمئن شوید که برای استفاده مجدد آماده است.

چراکه کوچک‌ترین استفاده از کپسول تقریباً همیشه باعث بروز نشتی در خروجی کپسول می‌شود و به‌مرورزمان فشار درون کپسول را کاهش می‌دهد. وقتی کپسول فشار کافی را نداشته باشد، نمی‌توانید از محتوای درون آن استفاده کنید و عملاً کپسول کارایی خود را از دست می‌دهد.

·       به شکل دوره‌ای

همه کپسول‌های آتشنشانی حتی اگر مورداستفاده قرار نگیرند، هرچند وقت یک‌بار باید به‌طور منظم سرویس و شارژ شوند. زمان شارژ کپسول آتشنشانی برای برندها و مدل‌های مختلف متفاوت است و توسط خود کمپانی سازنده کپسول اعلام می‌شود. این مدت‌زمان برای کپسول‌های بیوورسال بسته به مدل کپسول، بین سه تا پنج سال یک‌بار است.

·       مشاهده علائم آسیب دیدگی، انسداد شلنگ یا زنگ‌زدگی

بدنه فلزی کپسول‌های آتشنشانی در برابر عوامل محیطی مثل اکسیده شدن یا زنگ زدن آسیب‌پذیر است. همچنین گاهی ممکن است کپسول به‌طور اتفاقی به زمین بیفتد و یا جسم سختی با آن برخورد کند که باعث آسیب دیدن بدنه آن شود.

به‌طور خلاصه اگر آسیب فیزیکی قابل‌ملاحظه‌ای در کپسول وجود دارد، پس احتمالاً وقت تنظیم و شارژ مجدد آن فرارسیده. چراکه این آسیب‌ها می‌توانند باعث کاهش فشار محفظه درون کپسول شوند.

·       چک کردن نشانگر کپسول

روی کپسول‌های آتشنشانی یک نشانگر وجود دارد که وضعیت فعلی کپسول را ازنظر آماده‌به‌کار بودن نشان می‌دهد. این نشانگر دو قسمت قرمز دارد که بیانگر نیاز به شارژ مجدد و دیگری بیانگر فشار بیش‌ازحد کپسول می‌باشند.

بین دو قسمت قرمز، یک قسمت سبز وجود دارد که به معنای آماده‌به‌کار بودن است. در حالت ایده آل، نشانگر کپسول باید قسمت سبز را نشان دهد. اگر نشانگر روی یکی از قسمت‌های قرمز بود، باید از یک متخصص ایمنی برای بررسی کپسول کمک بگیرید.

Figure 3 درجه نشانگر کپسول آتشنشانی

مرکز معتبر سرویس و شارژ مجدد کپسول بیوورسال

کمک گرفتن از متخصصین حرفه‌ای و مراکز معتبر ارائه‌دهنده خدمات ایمنی امری مهم در تأمین سلامت کپسول‌های آتشنشانی است. گروه تولیدی صنعتی تدبیر به‌عنوان مجری ده‌ها سیستم اعلان و اطفاء حریق و با توجه به فعالیت تخصصی که درزمینهٔ کپسول‌های بیوورسال دارد، ارائه خدمات استاندارد و باکیفیت برای شارژ و سرویس این کپسول‌ها را تضمین می‌نماید.

مهندسین گروه صنعتی تدبیر علاوه بر شارژ و سرویس کپسول، می‌توانند سیستم ایمنی شما را آنالیز کرده، نقاط ضعف آن را شناسایی و نقاط قوت را بهبود بخشند. کافی است همین حالا با کارشناسان گروه تولیدی صنعتی تدبیر تماس گرفته و اطلاعات لازم را کسب کنید.

پست قبلی

آیروسل چیست؟

پست بعدی

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی بیوورسال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کنید تا پست های مورد نظر خود را ببینید.