آتشنشانان قهرمانانی هستند که هر روز برای نجات جان انسانها تلاش میکنند، اما آنطور که باید به چشم نمیآیند. بسیاری از مردم بر این باورند که آتشنشانان برای خاموش کردن آتش آموزش دیدهاند و بس. چیزی که ما نمیدانیم این است که آتشنشانان در بیشتر مواقع به عنوان امدادگر و تیمهای اورژانسی نیز آموزش میبینند. آتش نشانی همیشه یک سوژه جذاب برای فیلمها و سریالها بوده است که تلاش کردهاند تا زندگی پر فراز و نشیب و گوشهای از فداکاریهای این قشر را به تصویر بکشند. از همین رو، در ادامه تعدادی از بهترین سریال های آتش نشانی خارجی را به شما معرفی خواهیم کرد.
لیست بهترین سریال های آتش نشانی خارجی
- Chicago Fire
- Station 19
- 9-1-1
- Fire Country
- Rescue Me
- Third Watch
- Tacoma FD
- London’s Burning
- The Smoke
سریال Chicago Fire محصول شبکه NBC
سریال شیکاگو فایر یکی از پیشگامان ژانر آتش نشانی و جزء بهترین سریال های آتش نشانی خارجی است. این سریال به زندگی شخصی و حرفهای آتشنشانان ایستگاه آتش نشانی شماره 51 شیکاگو میپردازد. شبکه NBC رابطه افراد حاضر در این سریال را تحت عنوان «خانواده بزرگ» توصیف میکند که درست مانند هر خانوادهای، این آتشنشانان نیز درام و اختلاف نظرهای خاص خود را دارند. با وجود این، در پایان روز، آنها همیشه برای خدمترسانی و محافظت از شهروندان شیکاگو با یکدیگر متحد میشوند.
سریال Chicago Fire محصول آمریکا و شبکه NBC است و بازیگران با استعدادی مانند جسی اسپنسر، لورن جورمن، آلبرتو روزند و تیلور کینی در این اثر ایفای نقش کردهاند. هدف سریال Chicago Fire به تصویر کشیدن زندگی حرفهای و در عین حال شخصی آتشنشانان است. همین موضوع نیز به یکی از دلایل محبوبیت و موفقیت این سریال تبدیل شده است. سریال شیکاگو فایر تاکنون در 9 فصل منتشر شده است و آن را به جرأت میتوان یکی از بهترین سریال های آتش نشانی خارجی نام برد.
سریال Station 19 محصول شبکه ABC
سریال ایستگاه 19 یا Station 19 به عنوان اسپین آف سریال بسیار موفق Grey’s Anatomy در مارس 2018 به روی آنتن رفت. این سریال با حمایت شاندا رایمز و شوندالند توانسته است که تا به اینجای کار بسیار موفق ظاهر شود. همانطور که از نام آن میتوان حدس زد، این مجموعه تلویزیونی زندگی آتشنشانان شجاع ایستگاه آتش نشانی شماره 19 را در قلب شهر سیاتل به تصویر میکشد.
از فرمانده ایستگاه گرفته تا افراد تازهکار تیم، سریال ایستگاه 19 منعکسکننده زندگی روزمره و حرفهای آتشنشانانی است که جان خود را برای نجات زندگی ساکنان این شهر شلوغ به خطر میاندازند. این سریال به کارگردانی استیسی مک کی، محصول آمریکا و شبکه ABC بوده و در ژانر درام عرضه شده است. از بازیگران این مجموعه میتوانیم به جینا لی اورتیس، جیسون وینستون جرج، گری دامون، جی هایدن و… اشاره کنیم.
سریال 1-1-9 محصول شبکه Fox
سریال 1-1-9 فقط متمرکز بر آتشنشانان شهر کالیفرنیا نیست، بلکه تلاش میکند تا تلاشهای نیروهای پلیس، نیروهای اورژانس و امدادگرانی که با آنها کار میکنند را نیز به تصویر بکشد. ممکن است لازم باشد که قبل از تماشای هر قسمت از این مجموعه خود را آماده دیدن صحنههای هولناکی کنید که قهرمانان این مجموعه با آنها دست و پنجه نرم میکنند. مثلاً فصل سوم با سونامی عظیمی شروع میشود که سانتا مونیکا را درنوردیده است…
سریال 1-1-9 تنها تجربیات پر از فشار و استرس آتشنشانان، امدادگران و مأموران پلیس را در شرایط سخت، دلهرهآور و تکاندهنده روایت نمیکند. این سریال در یک بُعد دیگر به زندگی شخصی شخصیتها نیز میپردازد. اگرچه شاید این سریال به اندازه رقبایی مثل شیکاگو فایر محبوب نباشد، اما همچنان یکی از بهترین سریال های آتش نشانی خارجی است که نباید از دست داد. رایان مورفی، برد فالچوک و تیم مینیار خالقان این سریال هستند و بازیگرانی چون آنجلا باست، پیتر کراوس و جنیفر لاو هویت در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
سریال Fire Country محصول شبکه CBS
چهارمین جایگاه در لیست بهترین سریال های آتش نشانی خارجی، به سریال Fire Country تعلق دارد. سریال Fire Country مجموعه جدید شبکه تلویزیونی CBS است که دیدگاهی متفاوت از درام آتشنشانان را برای ما به ارمغان میآورد. مکس تیریوت که به عنوان بازیگر نقش اول در این اثر بازی کرده است، یک محکوم جوان در میانه دوران محکومیت پنج سالهاش در زندان بوده که میپذیرد در قبال انجام یک برنامه غیرمتعارف آتشنشانی از زندان آزاد شود.
در ازای کاهش مجازات زندان، مکس تیریوت (در نقش Bode) و محکومان دیگر میپذیرند که به آتشنشانان کالیفرنیای شمالی برای مقابله با آتشسوزیهای غیرقابل پیشبینی و اغلب ویرانگر کمک کنند. Bode در این داستان قرار است که با آتشنشانانی از زادگاهش، از جمله دوستان سابق و پدرش وینس، برای نجات جان ساکنان شهری تلاش کند که همه مشکلاتش از همانجا شروع شد.
سریال Rescue Me محصول شبکه FX
سریال Rescue Me داستان یکی از آتشنشانان نیویورک را روایت میکند که او و اطرافیانش با عواقب حمله تروریستی برجهای دو قلو 11 سپتامبر مواجه میشوند. این سریال سه سال پس از این رویداد به روی آنتن رفت و توانست تحسین و تمجید منتقدان را به خاطر نحوه برخورد با موضوعاتی در رابطه با افسردگی، اعتیاد به الکل، PTSD و غم و اندوه از دست دادن عزیزان پس از حملات یازده سپتامبر دریافت کند.
قهرمان داستان آتشنشان کهنهکاری به نام تامی گاوین با بازی دنیس لیری در شهر نیویورک است که زندگی پردردسری دارد. گاوین که با احساس گناه و PTSD به دلیل از دست دادن چندین نفر از همکاران خود در حادثه یازده سپتامبر دست و پنجه نرم میکند، دوباره دچار اعتیاد به الکل میشود. اگرچه او فردی شجاع است، اما رابطه چندان خوبی با خانواده و همکارانش ندارد و در طول هفت فصل سریال، دلایل نگاه سخت او به زندگی را متوجه خواهیم شد. سریال Rescue Me بین سالهای 2005 و 2011 پخش شد، اما همچنان یکی از بهترین سریال های آتش نشانی خارجی برای علاقهمندان به این ژانر است.
سریال Third Watch محصول شبکه NBC
سریال Third Watch یا دیدهبان سوم بیش از دو دهه قبل به نمایش درآمد و پخش آن تا ماه مه 2005 به مدت شش فصل ادامه داشت. این سریال در 132 قسمت از شبکه NBC آمریکا پخش شده است. این مجموعه در ابتدا به عنوان نمایشی با محوریت نیروهای پلیس و امدادگران (برگرفته از آثار تهیهکنندگان در اورژانس و تجربه شخصی به عنوان یک افسر سابق پلیس) شروع شده و در نهایت به فعالیتهای فداکارانه آتشنشانان کشیده شد.
عنوان سریال برگرفته از یک جنبه خاص نمایش بود که همه شخصیتها در شیفت 3 بعد از ظهر تا 11 شب کار میکردند که به آن «دیدهبان سوم» نیز میگویند. از آنجایی که نخستین فصل سریال Third Watch اندکی پس از حادثه 11 سپتامبر پخش شد، فصل اول به مصاحبههای واقعی با نیروهای پلیس و آتشنشانان نیویورک اختصاص دارد که در آن روز برای کمک به قربانیان و بازماندگان جان خود را به خطر انداخته بودند.
سریال Tacoma FD محصول شبکه truTV
آنچه که سریال Tacoma FD را از دیگر مجموعههای تلویزیونی آتش نشانی متمایز میکند، ژانر کمدی آن است که به طرز متفاوتی روایت میشود. در این سریال، کوین هفرنان و استیو لِم به ایفای نقش پرداختهاند. بر خلاف جو دراماتیک و سناریوهای اشکآور دیگر سریال های آتش نشانی خارجی، در مجموعه Tacoma FD آتشنشانان زمان آزاد زیادی را در اختیار دارند که تا حد زیادی به لطف حضورشان در یکی از پربارشترین شهرهای آمریکا یعنی تاکوما است.
وقتی باران باعث میشود که آتش حتی قبل از رسیدن آتشنشانان خاموش شود، شخصیتهای سریال وقت کافی پیدا میکنند کارهای دیگری انجام دهند که اغلب آنها را در موقعیتهای دردسرساز قرار میدهد. با وجود تمام شیطنتها، سازندگان تلاش کردهاند تا مطمئن شوند که شخصیتهای سریال هنوز هم افراد حرفهای با تواناییهای بالا هستند. شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از اپیزودهای این سریال بر اساس تجربیات واقعی پسر عموی کوین هفرنان که یک آتشنشان است، به تصویر کشیده شدهاند.
سریال London’s Burning محصول شبکه ITV
سریال London’s Burning داستان یک ایستگاه آتش نشانی ساختگی به نام Blackwall را در شهر لندن روایت میکند. این سریال برای نخستین بار در سال 1988 به روی آنتن رفت و پخش آن تا سال 2002 ادامه داشت. سریال London’s Burning محصول کشور انگلیس و شبکه ITV است که در 14 فصل منتشر شده است. این سریال برگرفته از فیلم تلویزیونی دو ساعته به همین نام است.
اگرچه در فیلم London’s Burning از طنز سیاه برای روشن کردن مسائل جدی بهره گرفته شده است، اما در این مجموعه با یک تِم دراماتیک روبرو هستیم، زیرا آتشنشانان با مشکلات کار، سختیهای روانی که بعد از بلایای آسیبزا تجربه میکنند و مرگ همکارانشان در حین عملیات مواجه میشوند. اگر علاقهمند هستید ببینید که آتشنشانان بریتانیایی چگونه به بلای خانمانسوز آتشسوزی واکنش متفاوت یا مشابهی نشان میدهند، Burning’s London یکی از همان سریال های آتش نشانی است که باید تجربه کنید.
سریال The Smoke محصول شبکه Sky1
سریال The Smoke مجموعهای است که نمیتوانیم آن را از لیست بهترین سریال های آتش نشانی خارجی حذف کنیم. تنها یک فصل از این اثر در سال 2014 پخش شد، اما به دلیل تعداد کم بینندگان، علیرغم استقبال گرم از سریال، برای فصلهای بعدی تمدید نشد. The Smoke نیز بسیار شبیه به London’s Burning، داستان گروهی از آتشنشانان به نام White Watch و ماجراجوییهای پرهیجان آنها را به نمایش میگذارد.
این سریال ساخت انگلیس که توسط شبکه Sky1 پخش شد، در ابتدا شروع قدرتمندی داشت و شخصیتپردازی قوی نقطه قوت اصلی آن بود و داستانی پر از درام را روایت میکرد تا بینندگان را هر چه بیشتر به تماشای ادامه آن ترغیب کند. اگرچه این امر نتیجه بسیار رضایتبخشی به دنبال داشت، اما طرح گرههای داستانی و پلات باز داستان نقطه ضعفی بود که احتمالاً به توقف ساخت آن دامن زد. به علاوه، فصل اول پایان ضعیفی داشت و نتوانست رضایت تماشاگران را جلب کند.