کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

کپسول آتش نشانی مناسب خودرو
زمان مطالعه: 4 دقیقه

کپسول آتش نشانی خودرو یکی از ملزوماتی است که باید در خودرو وجود داشته باشد تا بتوان با مهار سریع حریق، از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کرد. برای برخی از وسایل نقلیه مانند تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و مینی بوس‌ها، همراه داشتن کپسول آتش نشانی الزامی است. کپسول‌های آتش نشانی پودر خشک، فوم و بیوورسال با توجه به توانایی آن‌ها برای اطفای حریق گروه‌های A و B، رایج‌ترین خاموش‌کننده‌های قابل حمل برای خودرو به شمار می‌روند. کپسول آتش نشانی مناسب خودرو، کپسولی است که در کنار توانایی مقابله با انواع حریق، وزن کمی دارد، مقاوم است و به شکل کم‌حجم طراحی شده تا راحت داخل خودرو جای بگیرد.

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول آتش نشانی خودرو یک وسیله حفاظت در مقابل آتش قابل حمل است که برای خاموش کردن یا کنترل حریق‌های کوچک مرتبط با مواد قابل احتراق در خودرو مانند پارچه، بنزین یا باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته، باید توجه داشته باشید که این کپسول‌ها برای استفاده در مواقعی که حریق به مرحله‌‌ای رسیده است که از کنترل خارج شده و امنیت جانی افراد را تهدید می‌کند، طراحی نشده‌اند.

به طور کلی، کپسول‌های آتش نشانی خودرو از مواد خاموش‌کننده آب، فوم، پودر خشک و گاز کربنیک استفاده می‌کنند. البته، در حال حاضر، با ورود کپسول بیوورسال به ایران و با توجه به قدرت اطفایی بالای این محصول، استفاده از کپسول‌های بیوورسال برای مقابله با حریق در خودروها رواج یافته است. در بخش آخر، بیشتر در این باره توضیح خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کپسول آتش نشانی

علل بروز آتش‌سوزی در خودرو

علل آتش سوزی در خودرو

اگرچه آتش‌سوزی در خودرو در حدود 10 درصد از کل آتش‌سوزی‌هایی که روزانه در سرتاسر جهان اتفاق می‌افتند را به خود اختصاص می‌دهد، اما بعید است که خودروی شما خود به خود آتش بگیرد. برخی از آتش‌سوزی‌ها ناشی از ایرادات سازنده است و خطر تصادف در چنین مواردی می‌تواند متعاقباً، احتمال وقوع آتش‌سوزی را در خودرو افزایش دهد. به طور کلی، از رایج‌ترین علل بروز آتش سوزی در خودرو، می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • نشت سوخت در محفظه موتور
  • نشت سوخت از باک
  • نشت مایعات در اثر تصادف
  • اتصالات کوتاه
  • مشکلات اگزوز مانند گرفتگی مبدل کاتالیزوری
  • گرم شدن بیش از حد موتور
  • دستکاری عمدی خودرو
  • استفاده از قطعات غیراستاندارد

آیا خودروهای هیبریدی بیشتر در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارند؟

این باور غلط اما رایج وجود دارد که وسایل نقلیه الکتریکی و هیبریدی بیشتر از خودروهای معمولی در معرض خطر آتش‌سوزی هستند. با توجه به طراحی پیچیده باتری‌ خودروهای الکتریکی، اگرچه موارد زیادی از آتش گرفتن خودروهای برقی مشاهده است، اما داده‌های اخیر نشان می‌دهد که خودروهای الکتریکی و هیبریدی ممکن است حتی کمتر در معرض خطر آتش‌سوزی باشند. البته، زمانی که خودروهای هیبریدی دچار حریق می‌شوند، آتش‌سوزی برای مدت طولانی ادامه می‌یابد و ممکن است دوباره شعله‌ور شود.

بیشتر بخوانید: کپسول آتش نشانی فوم چیست؟

انواع کپسول آتش نشانی برای خودرو

انواع کپسول آتش نشانی برای خودرو

برای اطفای حریق در خودروها، نباید از کپسول‌های معمولی استفاده کنید. این کپسول‌ها عمدتاً برای مقابله با آتش در مواردی مثل خانه‌ها طراحی شده‌اند و چنانچه برای خودرو استفاده شوند، ممکن است ضررشان بیشتر از فایده‌ آن‌ها باشد. از سیم‌کشی و باتری گرفته تا بنزین داخل باک می‌توانند ریسک وقوع حریق را در خودرو افزایش دهند. از همین رو، به کپسولی نیاز دارید که بتوانید برای موقعیت‌های گوناگون از آن استفاده کنید. احتمال وقوع سه دسته آتش‌سوزی A، B و E، با توجه به نوع قطعات و تجهیزات مورد استفاده، در خودروها بیشتر است.

  • کپسول آتش نشانی گروه A. این نوع کپسول‌های آتش نشانی برای مقابله با مواد قابل احتراق معمولی مانند پارچه و مواد آلی طراحی شده‌اند. در این کپسول‌ها معمولاً از آب یا پودر مونو آمونیوم فسفات استفاده می‌شود.
  • کپسول آتش نشانی گروه B. کپسول‌های گروه B برای مهار کردن حریق مایعات قابل اشتعال مانند بنزین طراحی شده‌اند. این کپسول‌ها ممکن است حاوی پودر مونو آمونیوم فسفات یا بی‌کربنات سدیم باشند.
  • کپسول آتش نشانی گروه E. این کپسول‌ها برای اطفا کردن آتش‌سوزی‌های الکتریکی کاربرد دارند. در این خاموش‌کننده‌ها از یک عامل غیررسانا برای کمک به ایزوله کردن آتش استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کپسول پودر و گاز چیست؟

اندازه کپسول آتش نشانی مناسب خودرو چقدر است؟

اندازه کپسول آتش نشانی مناسب خودرو چقدر است؟

اندازه کپسول آتش نشانی با وزن آن تعیین می‌شود. برای یک مصرف‌کننده معمولی، یک کپسول آتش نشانی 1 کیلوگرمی برای مقابله با حریق‌های کوچک در خودرو کفایت می‌کند. چنین کپسولی به اندازه کافی سبک است تا به راحتی بتوانید آن را حمل کنید و به اندازه کافی جمع و جور است تا به راحتی و به طور ایمن در خودروی شما جای بگیرد.

به طور کلی، داشتن یک کپسول آتش نشانی با وزن بیش از 2 کیلوگرم در خودرو ضروری نیست، اما در وسایل نقلیه عمومی یا تجاری (که ملزم به رعایت دستورالعمل‌های خاصی هستند)، ممکن است به کپسولی با اندازه بزرگتر نیاز داشته باشید. مخلص کلام، پاسخ کوتاه سؤال اندازه کپسول آتش نشانی مناسب خودرو چقدر باید باشد، این است که بایستی کپسولی تهیه کنید که کمتر از 2 کیلوگرم وزن داشته باشد، دسترسی به آن آسان باشد و به راحتی 24 ساعته در وسیله نقلیه شما نگهداری شود.

بیشتر بخوانید: بهترین کپسول آتش نشانی مناسب مغازه

کپسول آتش نشانی مناسب برای خودرو چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

کپسول آتش نشانی خودرو چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

چنانچه قصد خرید کپسول آتش نشانی خودرو را دارید، بایستی چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید. یک کپسول آتش نشانی مناسب خودرو، باید دارای ویژگی‌های زیر باشد.

  • وزن سبک. کپسول آتش نشانی 1 کیلوگرمی بهترین گزینه برای خودرو است.
  • دوام بالا. به دنبال کپسولی باشید که جنس بدنه مقاوم و دوام بالایی داشته باشد.
  • شکل استوانه‌ای. کپسول‌هایی با اشکال مختلف در حال حاضر در بازار وجود دارند، اما هنوز هم کپسول‌های استوانه‌ای شکل بهترین گزینه به حساب می‌آیند.
  • قابلیت شارژ مجدد. یک کپسول آتش نشانی خودرو مناسب باید قابلیت شارژ مجدد داشته و به راحتی قابل بازرسی باشد.
  • استفاده راحت. قابلیت استفاده راحت با کمترین پیچیدگی یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که بایستی هنگام خرید کپسول آتش نشانی به آن توجه کرد.
  • تخلیه کنترل‌شده. کپسول آتش نشانی باید دارای یک اهرم یا دسته تخلیه قابل کنترل باشد.
  • گارانتی. کپسول همچنین باید تضمین شده باشد و در صورت معیوب بودن، امکان تعویض آن توسط شرکت تولیدکننده فراهم باشد.
  • انطباق با استانداردهای آتش نشانی. کپسولی را باید برای خودرو خریداری کنید که مطابق با استانداردهای آتش نشانی تولید شده است.
  • پایه نگهدارنده. و در آخر، کپسول آتش نشانی مناسب خودرو باید دارای پایه نگهدارنده باشد تا به راحتی در داخل خودرو نصب شود.

برای اطمینان از اینکه خاموش‌کننده به خوبی کار می‌کند، لازم است که به طور ماهانه آن را بازرسی کنید. تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی و شارژ سالانه را نیز نباید از یاد برد. و در نهایت، سعی کنید کپسول آتش نشانی را در معرض تابش مستقیم نور آفتاب یا دمای شدید قرار ندهید. این نوع محیط‌ها می‌توانند عمر و کارایی خاموش‌کننده را در طول زمان کاهش دهند.

کپسول آتش نشانی را در کجای خودرو نصب کنیم؟

کپسول آتش نشانی خودرو را در کجای خودرو نصب کنیم؟

یکی از سؤالاتی که در مورد کپسول آتش نشانی مناسب خودرو مطرح می‌شود، محل نصب آن است. همه در وسیله نقلیه خود جا برای قرار دادن یک کپسول آتش نشانی بزرگ ندارند. خوبی کپسول‌های آتش نشانی خودرو آن است که می‌توان آن‌ها را در هر جایی از اتاق خودرو قرار دارد. به طور کلی، کپسول آتش نشانی خودرو باید در محلی نصب شود که دسترسی به آن راحت باشد تا در مواقع لزوم، بتوان به سرعت از آن استفاده کرد.

محل نهایی نصب کپسول آتش نشانی در خودرو به ترجیح شخصی شما بستگی دارد، اما زیر صندلی شاگرد یا زیر داشبورد از جمله محل‌های مناسب برای قرار دادن کپسول هستند. چنانچه چنین امکانی ندارید، می‌توانید از صندوق عقب نیز برای نصب کپسول استفاده کنید. این نکته مهم را فراموش نکنید که قبل از استفاده از کپسول، حتماً خودرو را با تمام سرنشینان تخلیه کنید.

بیشتر بخوانید: آزمایش کپسول آتش نشانی چیست؟

کپسول آتش نشانی بیوورسال تدبیر بهترین گزینه برای خودرو

کپسول آتش نشانی بیوورسال تدبیر بهترین گزینه برای خودرو

کپسول آتش نشانی بیوورسال یک خاموش‌کننده قابل حمل است که قابلیت استفاده در خودروها را نیز دارد. کپسول بیوورسال در اصل یک کپسول فوم است، اما نکته مهم به قدرت اطفایی بسیار بالای این کپسول و توانایی آن برای خاموش کردن دسته‌های مختلف حریق از جمله گروه A و B برمی‌گردد. از مزایای دیگر این کپسول آتش نشانی منحصربه‌فرد می‌توانیم عدم آسیب‌رسانی به محیط زیست، مضر نبودن برای انسان، عدم وجود پسماند، نداشتن قابلیت خورندگی، عدم نیاز به شارژ سالانه و غیره را نام ببریم.

گروه تولیدی و صنعتی تدبیر توانسته است که برای نخستین بار، نمایندگی رسمی و انحصاری برند بیوورسال آلمان را در ایران دریافت کند. کپسول بیوورسال اورجینال در داخل کشور تنها توسط برند تدبیر تولید و عرضه می‌گردد. تمامی کپسول‌های بیوورسال توسط شرکت تدبیر با یک سال گارانتی و پنج سال خدمات پس از فروش در دسترس مشتریان عزیز قرار می‌گیرند. همچنین، در هنگام خرید، برگه تضمین اصالت کالا در اختیار خریدار قرار خواهد گرفت.

برای خرید کپسول آتش نشانی بیوورسال یا دریافت مشاوره رایگان، می‌توانید با کارشناسان تدبیر تماس حاصل فرمایید.

سؤالات متداول کپسول آتش نشانی مناسب خودرو

کپسول آتش نشانی خودرو چیست؟

کپسول آتش نشانی خودرو برای خاموش کردن یا کنترل حریق‌های کوچک مرتبط با مواد قابل احتراق در خودرو مانند پارچه، بنزین یا باتری کاربرد دارد.

وزن ایده‌آل برای کپسول آتش نشانی خودرو چقدر است؟

به طور کلی، توصیه می‌شود که از کپسول‌های با وزن کمتر از 2 کیلوگرم در خودرو استفاده کنید.

بهترین کپسول آتش نشانی مناسب خودرو کدام است؟

کپسول آتش نشانی بیوورسال، با توجه به قدرت اطفایی بسیار بالا برای مهار انواع حریق و عدم نیاز به شارژ تا 5 سال، بهترین گزینه برای خودرو به شمار می‌رود.

پست قبلی

سیستم اطفا حریق آبی چیست؟

پست بعدی

بهترین کپسول آتش نشانی مناسب مغازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *