راهنمای خرید کپسول آتش نشانی

راهنمای خرید کپسول آتش نشانی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

در این راهنمای خرید کپسول آتش نشانی، همه آن چیزی را که باید قبل از خرید کپسول آتشنشانی بدانید توضیح خواهیم داد. در نگاه اول ممکن است همه کپسول‌های آتشنشانی به نظر شما یکسان بیایند. اما در حقیقت این کپسول‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای مقابله با نوع خاصی از آتش سوزی طراحی شده‌اند. بنابراین انتخاب کپسول آتشنشانی مناسب، نقشی حیاتی در حفاظت از جان و مال افراد در هنگام مواجهه با آتش سوزی دارد.

قبل از خرید کپسول آتشنشانی، سه نکته اساسی هستند که باید آن‌ها را در نظر داشته باشید:

  1. در محیط خود با چه نوع خطری مواجه هستید؟
  2. استاندارد UL چیست؟
  3. کدام سایز کپسول برای شما مناسب است؟

در ادامه به شکل مفصل به این سه سؤال پاسخ می‌دهیم.

در محیط خود با چه نوع خطری مواجه هستید؟

در محیط خود با چه نوع خطری مواجه هستید؟

اولین عامل تعیین کننده در انتخاب کپسول آتشنشانی مناسب این است که بدانید احتمال وقوع کدام نوع از انواع آتش سوزی در محیط خانه یا محل کار شما بیشتر است. در اکثر موارد، چیزی که باعث شروع آتشسوزی می‌شود مواد قابل اشتعال معمولی مثل چوب و کاغذ، مایعات قابل اشتعال مثل بنزین و نفت و یا لوازم و ابزارهای الکتریکی است.

طبقه بندی کپسول آتشنشانی بر اساس مشخصات نوع آتشسوزی انجام می‌گیرد. این یعنی انواع مختلف کپسول‌های آتشنشانی، می‌توانند فقط نوع خاصی از آتش را خاموش یا مهار کنند. در نتیجه نمی‌توان از یک کپسول واحد برای مقابله با انواع مختلف آتشسوزی استفاده کرد. روی کپسول‌های آتشنشانی قدیمی برچسبی رنگی با اشکال هندسی وجود داشت که مشخص می‌کرد کپسول مورد نظر برای مقابله با چه کلاسی از آتشسوزی مناسب است. اما در انواع کپسول آتش نشانی جدید، برچسب‌ها دارای تصاویری واضح هستند که به شما می‌گویند این کپسول می‌تواند چه نوع آتشی را خاموش کند.

آشنایی با این تصاویر و معنای آنها بخش مهمی از راهنمای خرید کپسول آتش نشانی محسوب می‌شود:

  • کلاس A: مواد قابل اشتعال معمولی مثل چوب، پارچه و کاغذ
  • کلاس C: تجهیزات الکتریکی مثل لوازم خانگی و ابزار
  • کلاس D: فلزات قابل اشتعال مثل منیزیم و آلومینیوم
  • کلاس K: چربی‌های خوراکی (حیوانی و گیاهی) و آتشسوزی‌های مربوط به صنایع غذایی

نکته: بسیاری از کپسول‌هایی که برای استفاده در خانه و ادارات طبقه بندی شده‌اند، چند کاره هستند. یعنی برای مهار آتش سوزی‌های کلاس A تا C کاربرد دارند.

استاندارد UL چیست؟

استاندارد UL چیست؟

یکی دیگر از برچسب‌هایی که روی انواع کپسول آتش نشانی به چشم می‌خورد، استاندارد UL است. اما استاندارد UL چیست و چه چیزی را نشان می‌دهد؟ عبارت UL مخفف Underwriters Laboratory است که یک شرکت جهانی در زمینه علوم ایمنی است و مقر آن در ایالات متحده آمریکا است. همه کپسول‌های آتشنشانی معتبر از جمله کپسول‌های بیوررسال، توسط معیارهای UL سنجیده می‌شوند تا میزان ایمنی و عملکرد آنها مشخص شود.

نتیجه این سنجش توسط نمرات عددی اعلام می‌شود که به مصر کنندگان امکان می‌دهد تا بتوانند به راحتی عملکرد و کیفیت کپسول‌های آتشنشانی مختلف را به یکدیگر مقایسه کنند. به زبان ساده، اعداد استاندارد UL به شما می‌گویند که این کپسول می‌تواند تا چه حجمی از آتش را خاموش کند. نمرات UL در کنار حروف A و B:C درج می‌شوند که هر کدام از این حروف معنای مشخصی دارد.

بیشتر بخوانید: کپسول پودر و گاز چیست؟ (اجزا + انواع + کاربرد)

عددی که در کنار حرف A قرار می‌گیرد، در یک مقیاس از 1 تا 40 خواهد بود. این عدد به ما می‌گوید که کپسول مورد نظر معادل با چند گالن آب در خاموش کردن آتش مؤثر است. به این صورت که عدد 1 در این مقیاس برابر با 1.25 گالن آب است. برای مثال، اگر روی کپسول 4A درج شده باشد یعنی این کپسول آتشنشانی به اندازه 5 گالن آب در خاموش کردن آتش مؤثر است.

عددی که در کنار B و C قرار می‌گیرد، میزان قدرت خاموش کنندگی کپسول را در واحد فوت مربع می‌سنجد. برای مثال، اگر روی کپسول  20:BC درج شده باشد یعنی این کپسول آتشنشانی می‌تواند آتشی را که به اندازه 20 فوت مربع گسترده است، خاموش کند. همچنین توجه داشته باشید که اگر حرف C روی کپسول درج شده باشد، به معنای آن است که این کپسول برای استفاده روی تجهیزاتی که انرژی آنها از الکتریسیته تأمین می‌شود مناسب است.

مثال:

کپسولی که تصویر بالا می‌بینید می‌تواند به اندازه 3.75 گالن آب در خاموش کردن آتش مؤثر باشد و همچنین توانایی خاموش کردن آتشی در حجم 40 فوت مربع را نیز دارد.

کدام سایز کپسول برای شما مناسب است؟

کدام سایز کپسول برای شما مناسب است؟

کپسول‌های آتشنشانی باید آنقدر بزرگ باشند که بتوانند به شکل کاملاً مؤثر یک آتش را در مراحل اولیه خود خاموش کنند؛ اما در عین حال نباید آنقدر هم بزرگ و سنگین باشند که بلند کردن و استفاده از آن برای یک انسان متوسط کار سخت و دشواری باشد. به همین دلیل باید با دقت از بین انواع سایز کپسول آتشنشانی، کپسولی را انتخاب کنید که با نیازهای امنیتی شما سازگار است.

بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب بهترین مارک خاموش کننده

 باید ابعاد اتاقی را که قرار است کپسول از آن محافظت کند در ذهن داشته باشید و ببینید که با توجه به مواد قابل اشتعالی که در اتاق وجود دارند، آتشسوزی ممکن است با چه سرعتی گسترش یابد. طبقه بندی کپسول آتشنشانیبر اساس وزن و ابعاد ممکن است در برندهای مختلف تفاوت‌های جزئی داشته باشد. اما به طور کلی این سه وزن از کپسول‌های آتشنشانی جزو رایج‌ترین انواع کپسول محسوب می‌شوند:

  • ۱۰ پوندی: بهترین گزینه برای فضاهای تجاری، انبارها و محوطه‌هایی مثل گاراژ یا کارگاه‌هایی که در آنها مواد قابل اشتعال نسبتاً خطرناک‌تری وجود دارند.
  • ۵ پوندی: بهترین گزینه برای اتاق‌های اداری و خانه‌های معمولی
  • ۲ پوندی: بهترین گزینه برای ماشین سواری و یا کامیون

نحوه صحیح استفاده از کپسول آتش نشانی

نحوه صحیح استفاده از کپسول آتش نشانی

در نهایت جا دارد بگوییم که فرقی ندارد که از بین انواع سایز کپسول آتشنشانییا برندهای مختلف کدام یک را انتخاب می‌کنید؛ در هر صورت مهم‌ترین عامل در میزان تاثیرگذاری یک کپسول نحوه استفاده از آن است. هم خودتان و هم افرادی که به کپسول آتشنشانی دسترسی دارند را آموزش دهید تا بتوانید در مواقع اضطراری، به شکل اصولی از کپسول برای مهار آتشسوزی استفاده کنید.

خرید انواع کپسول آتشنشانی بیوررسال

خرید انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال

در این راهنمای خرید کپسول آتش نشانی اشاره کردیم که کپسول‌ها بسیار متنوع هستند و هر کدام کارکرد خاص خود را دارند. بعد از بررسی نکات ذکر شده در این مطلب،‌ شما می‌توانید کپسول ایده آل خود را تشخیص داده و سپس آن را از شرکت خدمات ایمنی و آتشنشانی تدبیر تهیه کنید. کپسول‌های بیوورسال یکی از بهترین برندهای کپسول در بازار محسوب می‌شوند که در همه کلاس‌های آتشسوزی و در ابعاد مختلف توسط گروه تدبیر ارائه می‌شوند. همچنین لازم به ذکر است که محصولات بیوورسال در شرکت تدبیر با یک سال گارانتی تعویض و ده سال خدمات پس از فروش که شامل سرویس و شارژ مجدد کپسول می‌شوند به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: کپسول بیوورسال چیست؟

پست قبلی

مرکز شارژ کپسول آتش نشانی در تبریز

پست بعدی

خاموش کننده آیروسل چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *