آشنایی با انواع کپسول آتشنشانی در بیمارستان

انواع کپسول آتشنشانی در بیمارستان
زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیمارستان‌ها از اماکن شلوغ و پرترددی هستند که رعایت نکات ایمنی در آن‌ها از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. زیرا بسیاری از بیماران بستری شده در بیمارستان توانایی حرکت و واکنش سریع را ندارند و بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی در چنین مجموعه‌هایی می‌تواند منجر به خسارت‌های جانی جبران‌ناپذیر شود. بخش عمده‌ای از آتش‌سوزی‌ها در فضای بیمارستان به علت وجود نقص فنی در سیستم برق، مصرف دخانیات و افزایش دما و بروز جرقه در دستگاه‌های الکترونیکی رخ می‌دهند. کپسول آتش نشانی بیمارستان یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات برای اطفا حریق به شمار می‌رود که تمامی بخش‌های یک بیمارستان باید به این نوع از کپسول مجهز باشند.

عوامل ایجاد آتش‌سوزی در بیمارستان‌ها

عوامل ایجاد آتش سوزی در بیمارستانها

همان‌طور که اشاره کردیم، به دلیل مشکلات حرکتی بیماران تخلیه یک بیمارستان در هنگام وقوع آتش‌سوزی فرایند پیچیده و دشواری دارد و ممکن است شما موفق به حفظ سلامتی و نجات جان همه بیماران نشوید. به همین علت استفاده از کسپول آتش نشانی بیمارستان در بخش‌های مختلف می‌تواند از گسترش آتش جلوگیری کند و زندگی بسیاری از بیماران و پرسنل بیمارستان را نجات دهد.

نصب کپسول‌های آتش‌نشانی در نزدیکی بخش‌ها و تجهیزاتی که از عوامل شروع آتش‌سوزی به شمار می‌روند، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. اما سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود می‌آید، این است که چه عواملی می‌توانند باعث شروع آتش‌سوزی در یک بیمارستان شود؟

لوازم و تجهیزات پزشکی

با وجود این که لوازم و تجهیزات مخصوص جراحی و مراقبت‌های پزشکی با در نظر گرفتن تمامی نکات ایمنی طراحی و تولید می‌شوند، اما متاسفانه بسیاری از آن‌ها قابل اشتعال هستند و می‌توانند به سادگی باعث وقوع آتش‌سوزی شوند. تجهیزاتی مانند مخازن ذخیره اکسیژن و سایر گاز‌ها یکی از عوامل اصلی شروع آتش‌سوزی در بیمارستان‌ها به شمار می‌روند. توجه به نکات ایمنی برای استفاده یا انبار کردن این مخازن و نصب یک کپسول آتش‌نشانی بیمارستان در نزدیکی محل نگهداری از آن‌ها می‌تواند از شروع آتش‌سوزی‌های عظیم و غیرقابل مهار جلوگیری کند.

تجهیزات الکترونیکی بخش‌های مختلف

نزدیک به 50 % از آتش‌سوزی‌ها در بیمارستان به دلیل نقص فنی در سیستم برق و گرم شدن و افزایش اصطکاک در سیستم‌های الکترونیکی رخ می‌دهند. امروزه در تمامی بخش‌های یک بیمارستان، از اتاق عمل و ICU گرفته تا بخش پذیرش و صندوق، از انواع تجهیزات الکترونیکی مانند سیستم‌های مانیتورینگ و رایانه‌ها استفاده می‌شود. بروز یک نقص جزئی در سیستم برق ساختمان بیمارستان می‌تواند باعث گرمای بیش از حد این تجهیزات و شروع آتش‌سوزی شود.

بیشتر بخوانید: کپسول آتش نشانی فوم چیست؟

انواع مواد غذایی موجود در آشپزخانه بیمارستان

اکثر بیمارستان‌ها دارای آشپزخانه‌های بزرگی هستند که در صورت عدم توجه به نکات ایمنی و استفاده نکردن از کپسول آتش نشانی بیمارستان در این محیط‌ها می‌تواند منجر به آغاز آتش‌سوزی شود. جالب است بدانید که یکی از کلاس‌های آتش‌سوزی مختص مواد غذایی و انواع روغن‌ها است. معمولا در آشپزخانه‌ها انواع روغن‌ها و مواد غذایی در حجم بالا و در کنار تجهیزاتی مانند اجاق‌های گاز نگهداری می‌شوند که یکی از عوامل متداول در شروع آتش‌سوزی در بیمارستان‌ها به شمار می‌آیند.

استعمال دخانیات در بیمارستان

امروزه استعمال دخانیات در اماکنی مانند بیمارستان‌ها به طور کلی ممنوع اعلام شده است، اما متاسفانه برخی از افراد به هشدارها و قوانین موجود توجهی نمی‌کنند و باعث به خطر افتادن جان خود و سایر بیماران و پرسنل بیمارستان می‌شوند.

یک ته سیگار روشن می‌تواند به راحتی باعث وقوع آتش‌سوزی‌های بزرگ و خسارت‌های مالی و جانی شود. به همین علت، بهتر است فضاهای مشخصی را برای استعمال دخانیات ایجاد کرد که با توجه به نکات ایمنی و با استفاده از تجهیزاتی مانند کپسول آتش نشانی بیمارستان ایمن شده باشند.

بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب بهترین مارک خاموش کننده

انتخاب کپسول آتش نشانی بیمارستان

انتخاب کپسول آتش نشانی بیمارستان

کپسول‌های آتش‌نشانی یکی از تجهیزات اطفا حریق ضروری برای تمامی بیمارستان‌ها به شمار می‌رود. اما همان‌طور که می‌دانید، این کپسول‌های آتش‌نشانی با توجه به کلاس آتش‌سوزی در انواع مختلفی تولید می‌شوند. شما برای انتخاب کپسول آتش نشانی بیمارستان باید با کلاس‌های متداول آتش‌سوزی در این اماکن آشنا باشید و در هنگام خرید کپسول به کاربرد آن توجه کنید. معمولا کپسول‌های آتش‌نشانی مورد استفاده در بیمارستان‌ها برای مهار آتش‌سوزی‌های کلاس A، B و C مناسب هستند. زیرا این آتش‌سوزی‌ها در مقایسه با سایر کلاس‌ها متداول‌تر هستند.

متداول‌ترین کلاس‌های آتش‌سوزی در محیط بیمارستان، عبارتند از:

  • کلاس آتش‌سوزی A: این گروه رایج‌ترین نوع آتش‌سوزی به شمار می‌آید و مربوط به سوختن مواد خشک و جامدی مانند انواع چوب، پارچه، کاغذ و … می‌شود
  • کلاس آتش‌سوزی B: سوختن مایعات قابل اشتعالی مانند الکل، روغن‌ها، بنزین و … در این دسته قرار می‌گیرند که برای خاموش کردن آن‌ها نمی‌توان از کپسول‌های آبی استفاده کرد
  • کلاس آتش‌سوزی C: این گروه آتش‌سوزی با توجه به استانداردهای مختلفی تعریف می‌شود. براساس استانداردهای اروپایی سوختن انواع گازهای قابل اشتعال مانند، متان، بوتان، اکسیژن و … در این کلاس آتش‌سوزی قرار می‌گیرند
  • کلاس آتش‌سوزی E: براساس استانداردهای اروپایی، حریق‌های ایجادشده به دلیل سوختن لوازم الکترونیکی در این کلاس قرار می‌گیرند
  • کلاس آتش‌سوزی F: یکی از جدیدترین کلاس‌های آتش‌سوزی است که مربوط به سوختن مواد چرب خوراکی مانند انواع روغن‌های موجود در آشپزخانه می‌شود

برای آشنایی با انواع کپسول آتش نشانی مقاله زیر را مطالعه کنید.

انواع کپسول آتش نشانی در بیمارستان

انواع کپسول آتش نشانی در بیمارستان

پس از شناخت‌های متداول‌ترین کلاس‌های آتش‌سوزی، نوبت به انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب برای بیمارستان می‌رسد. هر کپسول آتش نشانی بیمارستان کاربرد معینی دارد و تنها می‌توان از آن برای خاموش کردن کلاس‌های مشخص‌شده استفاده کرد. در ادامه به معرفی کاربردی‌ترین کپسول‌های آتش‌نشانی برای استفاده در محیط بیمارستان می‌پردازیم.

کپسول آتش نشانی پودری در بیمارستان

کپسول‌های اتش‌نشانی پودری یا خشک به دلیل کاربرد گسترده‌ خود در مهار آتش‌سوزهای کلاس‌های مختلف، از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. کپسول آتش نشانی پودری بیمارستان یک کپسول چندمنظوره است که از آن برای مهار آتش‌سوزی در کلاس‌های A، B و C استفاده می‌شود.

کپسول آتش نشانی بیمارستان از نوع کربن دی اکسید

در بیمارستان‌ها از کپسول‌های کربن دی اکسید بیشتر برای مهار آتش‌سوزی در اتاق‌هایی که سرور و تجهیزات الکترونیکی در آن‌ها قرار دارند، استفاده می‌شود. در واقع این کپسول آتش نشانی بیمارستان بهترین گزینه برای مهار آتش‌سوزی در کلاس E به شمار می‌آید.

کپسول آتش‌نشانی مواد شیمیایی تر

کپسول آتش‌نشانی مواد شیمیایی تر بهترین گزینه برای اطفا حریق در محیط‌های مرطوب به شمار می‌رود. این کپسول با ایجاد نوعی غبار بسیار غلیظ مانع از رسیدن اکسیژن به نقطه مورد نظر و مهار آتش‌سوزی می‌شود. در بیمارستان‌ها از کپسول‌های مواد شیمیایی تر معمولا برای مهار آتش در آشپزخانه و اطفا حریق در کلاس F استفاده می‌شود.

بهترین کپسول آتش نشانی برای بیمارستان

بهترین کپسول آتش نشانی برای بیمارستان

مشاهده کردید که هر یک از انواع کپسول‌های آتش‌نشانی برای اطفا کلاس خاصی از آتش‌سوزی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بیمارستان یکی از اماکنی است که در آن احتمال وقوع آتش‌سوزی در بسیاری از کلاس‌ها مانند A، B، C، E و F وجود دارد. در نتیجه خرید چندین نوع مختلف از کپسول‌های آتش‌نشانی نمی‌تواند یک گزینه منطقی و مقرون به صرفه باشد و شما باید به دنبال خرید کپسول آتش نشانی بیمارستانی باشید که از قابلیت خاموش کردن تمامی کلاس‌های آتش‌سوزی برخوردار باشد.

کپسول آتش‌نشانی بیوورسال یکی از تجهیزات پیشرفته ساخت کشور آلمان و سازگار با محیط زیست است. این کپسول از قابلیت خاموش کردن آتش‌سوزی‌های پرحجم برخوردار است. اما مهم‌ترین ویژگی که باعث تمایز این کپسول آتش نشانی بیمارستان با سایر کپسول‌ها شده، توانایی آن در مهار تمامی کلاس‌های آتش‌سوزی است. به همین علت کپسول آتش‌نشانی بیوورسال بهترین گزینه برای استفاده از اماکنی مانند بیمارستان به شمار می‌رود. این کپسول آتش‌نشانی موفق به کسب استانداردهای فراوانی از جمله استاندارد GOST، ICAO، DIN14272، IMO/MSC1 و … شده است.

کپسول بیوورسال علاوه‌بر اطفا حریق در بیمارستان‌ها کاربردهای دیگری نیز دارد که عبارتند از:

مزایای استفاده از کپسول آتش نشانی بیوورسال

یکی از مهم‌ترین مزایای کپسول‌های بیوورسال تولید شدن آن بر پایه مواد گیاهی و سازگار با محیط زیست است. مواد شیمیایی مورد استفاده برای تولید این کپسول‌ها به حداقل مقدار ممکن رسیده و هیچ خطری برای افراد حاضر در محیط ندارد. این مورد در بیمارستان‌ها که بسیاری از بیماران توانایی خروج از محل مورد نظر را ندارند و تخلیه بیمارستان می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

کپسول آتش نشانی بیمارستان بیوورسال بهترین گزینه برای مهار آتش‌سوزی‌های شکل‌گرفته به دلیل سوختن مایعات قابل اشتعال، روغن‌ها، مواد غذایی، انواع کاغذ و پلاستیک و تجهیزات الکترونیکی به شمار می‌رود. در نتیجه شما می‌توانید در تمامی بخش‌های بیمارستان از آن استفاده کنید.

برای آشنایی بیشتر با مزایای مواد بیوورسال، مقاله زیر را مطالعه کنید.

بیوورسال؛ بهترین کپسول آتش نشانی بیمارستان

بیوورسال، بهترین کپسول آتش نشانی بیمارستان

بیمارستان محل نگهداری و استفاده از انواع مواد قابل اشتعال مانند مخازن گاز و کاغذ و همچنین دستگاه‌هایی مانند تجهیزات پزشکی و الکترونیکی است. همین امر می‌تواند احتمال وقوع آتش‌سوزی در محیط بیمارستان را به شدت افزایش دهد. استفاده از کپسول آتش نشانی مناسب که از توانایی مهار کلاس‌های مختلف آتش‌سوزی برخوردار باشد، نقش مهمی در حفظ ایمنی و سلامتی بیماران و پرسنل بیمارستان ایفا می‌کند.

کپسول بیوورسال با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تولید شده است و علاوه‌بر عملکرد فوق‌العاده در زمینه مهار کلاس‌های مختلف آتش‌سوزی و حریق‌های پرحجم، برای سلامتی انسان و محیط زیست هیچ خطری ندارد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید بهترین کپسول آتش نشانی بیمارستان، با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.

سوالات متداول خرید کپسول آتش نشانی بیمارستان

بهترین کپسول آتش نشانی بیمارستان چیست؟

کپسول آتش نشانی بیوورسال بهترین کپسول برای بیمارستان است. این کپسول تمامی انواع آتش را خاموش کرده و کاملا غیرسمی است.

انواع کپسول آتش نشانی بیمارستان کدامند؟

کپسول بیوورسال اورجینال، کپسول پودر و گاز و کپسول گاز کربنیک از انواع رایج کپسول آتش نشانی در بیمارستان هستند.

پست قبلی

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

پست بعدی

آموزش تشخیص کپسول آتش نشانی اصل و بدل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *